Incepem saptamana in forta, cu o salata atat de buna incat, desi tocmai ce am devorat-o, abia astept s-o pregatim din nou. Si pentru ca a fost gata in vreo 20 de minute, cred ca are sanse mari sa reapara in curand in meniul de pranz. E potrivita pentru la birou, nici nu mai trebuie incalzita, nici nu trebuie tinuta la frigider, ce mai... pranzul slow food perfect :)
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 3-4 cartofi micuti
- 100 g fasole verde (4 linguri)
- mix de salata (120 - 150g)
- cateva rosii cherry
- 100 g somon afumat
- o bucata castravete (2 castraveti mici)
- 3 linguri de iaurt
- zeama de lamaie
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 1 legatura marar
- sare, piper
Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs.
Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper.
Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam.
Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.
O salata delicioasa, cu un dressing light, care are doar 75 calorii la 100 de grame.
6 comentarii:
Arata tare bine si e super rapid de facut :) O saptamana frumoasa iti doresc!
Multumesc! O saptamana frumoasa si tie!
Ador salata Nicoise si somonul la fel. Arata minunat !Pupici !
Faina salata, super imi place...
A facut si Luci salata asta... a iesit demential de buna... imi lasa gura apa :)
Ana, Miodrag, multumesc :)
Laura... nu-mi vine sa cred... Luci sa faca salata? :))))
Trimiteți un comentariu