Initial vroiam o supa crema de ciuperci. Dar cum tot facusem in ultima vreme supe creme, am schimbat planul, am adaptat putin o supa de-a Marthei Stewart si a rezultat ceva tare bun. Trebuie sa recunosc ca nu am nici un merit in realizarea supei, pentru ca am fost racita, iar furnicutul nu m-a lasat sa fac nimic, doar sa stau sa ma odihnesc, ca sa-mi treaca mai repede :) Asa ca el a fost master chef in ultima vreme si pot spune ca se descurca de minune si la pozat, si la gatit :))
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
- 700 g ciuperci asortate proaspete (champigon si pleurotus)
- 200 g ciuperci uscate (galbiori)
- 1 fir de praz
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 catel usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2 foi de dafin
- sare, piper
Hidratam ciupercile conform instructiunilor de pe pachet, dupa care le tocam grosier si pastram apa.
Incingem uleiul in oala, adaugam prazul tocat rondele si usturoiul, calim 1-2 minute, dupa care adaugam ciupercile taiate bucatele, sare si piper. Lasam sa se caleasca cateva minute si adaugam rosiile taiate, impreuna cu bulionul, foile de dafin si completam cu apa.
Acoperim supa si o fierbem la foc potrivit vreo 30 de minute. Cand supa e gata, scoatem frunzele de dafin, pe care le aruncam.
Servim cu patrunjel proaspat tocat si smantana daca nu tinem post, si socotim ca avem doar 35 calorii la 100 de grame.
3 comentarii:
Ce sot atent! felicitari pentru reteta, arata minunat!
Ce bine arata ! Cu siguranta ca a fost delicioasa....
Va multumim! :)
Trimiteți un comentariu