Am pregatit acest cheesecake pentru ca in weekend, am organizat si o petrecere in deplasare. Asa ca tortul trebuia sa aiba mai multe caracteristici: sa fie usor de transportat, deci fara decoratiuni, sa reziste la un drum de vreo 3 ore fara sa se strice sau sa se topeasca chestii din el, trebuia sa fie preferabil cu fructe si trebuia sa fie cat mai rapid de facut. Cheesecakeul de fata s-a incadrat perfect, a ajuns teafar la destinatie si a fost pe gustul tuturor :) Si tinand cont ca n-am pornit deloc cuptorul pentru el, ma declar foarte multumita de aceasta reteta :)
Pentru vreo 18 portii, am folosit:- 350 g biscuiti digestivi
- 200 g unt (merg si doar vreo 180g)
- 1200 g branza dulce
- 600 g iaurt
- 200 g zahar
- 2 borcane compot de piersici (jumatati de piersici decojite)
- 250 g zmeura
- zeama de la o lamaie
- 2 - 3 pliculete gelatina
Ca pentru orice cheesecake care se respecta, zdrobim biscuitii cu ajutorul tocatorului sau ii punem intr-o punga si folosim un obiect contondent ca sa-i maruntim. Apoi topim untul, il turnam peste biscuiti si amestecam bine.
Noi am folosit o forma dreptunghiulara pentru prajituri, pe care am reglat-o la dimensiunea dorita si am pus-o intr-o tava de servit. Dimensiunile: cam 20x35cm, cu aproximatie. Puteti folosi doar o tava normala, cu peretii inalti, dar atunci nu se va vedea asa frumos cheesecake-ul inainte de a-l taia. Lasam blatul la frigider pana pregatim restul.
Zmeura, spalata si curatata o punem la fiert, la foc mic pentru vreo 10-15 minute. Lasam sa se raceasca si o dam printr-o sita, pentru a elimina samburii. Noi am lasat vreo 3 linguri de zmeura cu samburi, ca sa se simta putin.
Piersicile le scoatem din compot si le lasam sa se scurga pe cateva servetele umede.
Punem gelatina la inmuiat cu 50 - 60 ml de apa. Dupa 10 minute o incalzim la foc mic, doar pana se dizolva, cu grija sa nu fiarba.
Amestecam branza dulce cu zaharul, iaurtul, zeama de lamaie si incorporam gelatina care intre timp s-a mai racorit.
Peste blatul de biscuiti turnam cam un sfert din compozitia de branza, peste asezam jumatatile de piersica cu locul unde a fost samburele in jos, iar peste turnam inca un sfert din amestecul de branza. In restul de branza ramasa, adaugam zmeura si o turnam pe deasupra. Cu o furculita trasam niste dungi pentru ca sa se amestece putin straturile albe si roz, ca sa obtinem un aspect marmorat. Dam cheesecakeul la frigider 3-4 ore, sau, mai bine, de seara pana dimineata.
Este foarte racoritoare aceasta prajitura, simplu de facut si cel mai important in timpul verii, fara cuptor :)
2 comentarii:
Oau ce bine arata, o reteta de notat! Puup!
imi place cum arata :)
Trimiteți un comentariu