Weekendul nostru a fost plin, am tinut-o tot intr-o petrecere pentru ca a fost ziua mea si am vrut s-o sarbatorim alaturi de oameni dragi, cu care ne vedem prea rar :) Si pentru ca am incheiat petrecerea aseara, fix la ora 12, azi incepem usor, cu un aperitiv foarte simplu, salvator cand esti in criza de timp, pentru ca dureaza doar cateva minute sa-l pregatesti. Este vorba de o variatie a salatei caprese, potrivita pentru un bufet de aperitive.
Am folosit:
- o punga cu mini bile de mozzarella (erau 20 parca)
- 20 de rosii cherry
- frunze de busuioc
- sare, piper, oregano (optional)
- o portocala (sau gref - pentru o suprafata mai mare)
- sabii pentru aperitive
Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim in folie de aluminiu si o asezam pe o farfurie.
Pe fiecare sabiuta (sau scobitoare) infigem cate o bila de mozzarella, o frunza de busuioc si o rosie. Frunzele de la busuiocul nostru erau mult prea mari, asa ca le-am rupt in 2-3 bucati mai mici. Infigem sabia in portocala si repetam procedura pana se umple portocala. Optional, puteti presara putina sare, piper sau oregano peste salata.
3 comentarii:
foarte bun Carmen :)
Super idee!
Arata excelent, poate fi o piesa de rezistenta in ,, decorul '' unui meniu mai deosebit.
Trimiteți un comentariu