Acum aproape o luna, aflam de la Ama de o idee foarte frumoasa: sa ne inspiram de pe un blog primit in secret si sa gatim reteta care ne place cel mai mult de pe acel blog. A fost o supriza placuta sa avem ca sursa de inspiratie blogul "As manca ceva bun!" unde am vazut cateva mancaruri interesante, asa ca acest chec nu va fi singura reteta preluata de acolo :)
Pentru o forma de 21x21 cm am folosit:
- 50 g nuci
- 120 g zahar pentru glazurat
- 200 g zahar pentru aluat
- 250 g faina
- 150 ml lapte
- 130 ml ulei
- 3 oua
- zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
Mai intai ne ocupam de nuci, pentru care punem zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic, pana se topeste. Adaugam nucile taiate bucati mari, amestecam si turnam pe o hartie de copt. Lasam sa se raceasca, punem intr-o punga solida, iar apoi ne descarcam de stres lovind cu ciocanul de snitele in bucata de caramel.
Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul. Adaugam uleiul cate putin, ca la maioneza, mixand in continuare. Turnam si laptele, putin cate putin, apoi faina amestecata cu praful de copt, amestecand bine. La final adaugam cam jumatate din cantitatea de nuci caramelizate, amestecam si turnam in forma de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Restul de nuci le-am pastrat pentru alta tura de chec :)
Coacem vreo 40-50 de minute, la 180 de grade, pana checul se rumeneste si trece testul scobitorii. Miroase superb a nuci prajite si caramel, asa ca nu e foarte usor sa-l lasam sa se raceasca inainte de a-l taia :)
5 comentarii:
Arata f bine! Sarbatori fericite!
Arata foarte bine, dar eu o sa incerc reteta cu fructe confiate ca imi plac la nebunie
Cristina, multimim! Si tie la fel!
Roxana, merge foarte bine si cu fructe confiate :)
Felicitari si multumesc pentru preluarea retetei de pe blogul meu! Te mai astept, te pup!
interesant ! un chec crontzanos !care arata minunat!
Trimiteți un comentariu