marți, 20 decembrie 2011

Pomana Porcului


Iata o mancare pe care nu o pregatim decat o data pe an, si atunci cu cateva Colebil-uri dupa :)) Glumesc, nu e chiar asa rau, dar daca am face mai des, n-ar mai avea acelasi farmec. Pentru ca in weekend am participat la taierea porcului de la tara, unde n-am putut sta prea mult, am luat cateva bucatele de carne la pachet ca sa facem acasa pomana porcului, ca doar nu era sa ratam momentul de porceala :))
Pentru 5 portii am folosit (cu totul au fost vreo 2kg):
  • 1 bucata ficat de porc (cam 700 g)
  • 1 rinichi
  • 1 bucata muschi (vreo 300 g)
  • 1 bucata pulpa (vreo 600 g)
  • 1 bucata grasime
  • sare, piper
  • jumatate pahar vin
  • 2-3 catei de usturoi
Taiem grasimea in cubulete mici si o prajim cateva minute in cratita, pana incepe sa se topeasca. Adaugam restul carnurilor taiate bucati potrivite si le lasam sa se prajeasca la foc mic, cu capac. Din cand in cand adaugam apa, iar dupa vreo ora fiert/prajit, adaugam vinul. 
Dupa inca vreo 15-20 de minute, oprim focul, condimetam cu sare, piper si aruncam in cratita cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu latul cutitului.
Servim cu mamaliga, muraturi asortate si un pahar de vin de casa, nefitzos, dar atat de bun :) Enjoy!



3 comentarii:

Emily spunea...

yummyyyyyyyyy ♥♥♥

Cantemir spunea...

He, he, nu mai e pomana porcului ce-a fost:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/12/20/taierea-porcului-la-romani/

Antonina spunea...

Asta imi aduce aminte de copilarie, clar!!