marți, 6 decembrie 2011

Mancare de Curcan cu Gutui


Recunosc, e prima data cand gatim o mancare cu carne, fructe si zahar. Nu prea ne incanta combinatiile de carne si dulciuri, dar fiindca aveam gutui, ne-am facut curaj si am pregatit o portie mica, de proba :) Surprinzator, a fost mai buna decat ne-am fi asteptat, dar e ceva mai deosebita, un gust cu care trebuie sa te obisnuiesti putin :) Asa ca incercati-o pe riscul vostru :))


Pentru 2-3 portii am folosit:
  • 600 g pulpa de curcan dezosata (sau pui)
  • 800 g gutui intregi
  • 4 linguri de zahar (merge si mai putin)
  • 30 g unt (cam o lingura)
  • 1 lingura faina
Curatam gutuile de coaja, le curatam de samburi si le taiem fasii sau cubulete.
Topim untul intr-o cratita incapatoare, unde aruncam gutuile pe masura ce le taiem, ca sa nu isi schimbe culoarea. Nu uitati sa le mai amestecati din cand in cand :) Alternativ, le punem intr-un vas cu apa pana le pregatim pe toate, si le calim apoi, cu capac.
Cand gutuile s-au inmuiat, le scoatem intr-un vas, iar in cratita calim carnea taiata cubulete. Daca e nevoie, mai adaugam putin unt.
In timp ce carnea se rumeneste, intr-o tigaie non-adeziva topim zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a caramelizat, turnam peste el 100 ml de apa si amestecam pana se dizolva
E timpul sa punem inapoi gutuile peste pui, adaugam zaharul si faina dizolvata in putina apa. Condimentam cu putina sare, amestecam cu grija sa nu se sfarame gutuile si lasam cateva minute pe foc, pana se leaga sosul.



Printeaza reteta (fara imagini)

Un comentariu:

Adela Zilahi spunea...

Mie imi plac aceste combinatii dar restul familiei nu. Cand pregatesc asa ceva , doar pentru mine fac! :) Oricum arata foarte bine si oricand as incerca! Pup!