vineri, 9 martie 2012

Prin La Boqueria


Asa cum va promisesem ieri, continuam plimbarea prin Barcelona cu o incursiune in fascinanta piata de pe La Rambla. Recunosc, imi place sa ma plimb prin piete, sa vad diversitatea marfurilor si toata forfota, iar in La Boqueria am avut parte de un spectacol adevarat. Noi am trecut pe acolo atat sambata, cand am si intrat, cat si  duminica, cand era inchisa. Ca sa stiti, pentru ca e pacat s-o ratati :)
Piata se afla pe La Rambla, ceva mai aproape de Placa de Catalunya decat de monumentul lui Columb. Intrarea din strada nu e prea mare, dupa cum se vede in poza, pentru ca in fata pietei sunt magazine sau restaurante. Se observa ca e destul de multa lume prin zona, nu? :)
La intrare ne lovim de jamon iberico, o sunca afumata de porc care se prepara in Spania si Portugalia, doar din anumite rase de porci si care se feliaza direct de pe pulpa. Clasificat in functie de dieta animalului de la care provine, pretul jamon-ului variaza destul de mult, dar o portie mica nu trece de cativa euro si merita degustat. 

Avansam putin in piata si dam peste dulciuri. Toate felurile de bomboane de ciocolata cu creme, alune, migdale sau fistic, in diverse forme. Apoi jeleuri, acadele, legume din martipan, cam tot ce iti poti imagina si inca ceva in plus :)



Dupa un astfel de sugar rush, trecem pe la fructe de toate felurile: banane in miniatura, soiuri de banane verzi, papaia, mango, pitaya, dar si clasicele capsuni, cirese sau mere.



Tot pe aici se gasesc casolete cu amestecuri de fructe curatate si pregatite sa fie savurate. Primim inclusiv furculita, sau lingura... dupa caz :) Si pe La Rambla se gasesc tarabe cu mix-uri de fructe si sucuri naturale, dar cele din piata sunt mult mai variate, continand toate felurile de fructe, pe cand cele din afara au fost kiwi, ananas si capsuni.

Trecem pe langa condimente, amestecuri, pudra sau in forma originala si ne indreptam spre alte minunatii.
Ajungem la peste, fructe de mare, homari si crabi vii care pleaca uneori la plimbare pe taraba. Langa ei vedem scoici de toate formele si dimensiunile, creveti, arici de mare, calamari si pesti mai multi decat pot sa enumar aici.


Dam si peste carne, intr-un final :) Pe langa clasicele coaste, pulpe sau cotlete, mi-au atras atentia niste oi foarte mirate :)) si tot felul de organe. Si pasarile cu capul inca atasat :)

Inca putin si am incheiat turul prin piata, ne refacem puterile cu niste churros cu miere sau ne oprim la unul din restaurantele cu scaune inalte, de-a lungul unei mese inguste. 

4 comentarii:

Cristina spunea...

Dupa Londra, Brarcelona mi-a placut cel mai mult din tot ce am vazut pana acum. La multi ani draga Carmen de ziua femeii, sa fii iubita si sa ai o primavara frumoasa!

Carmen spunea...

Multumesc mult Cristina! Si tie La multi ani si iti doresc o primavara insorita!

In bucatarie la Sidy spunea...

Carmen m-ai inebunit cu pozele tale....
Trebuie sa ajung si eu in piata asta...!
Doamne cat de apetisant arata toate !!
Te tzuc !

Carmen spunea...

Sidy, eu nu am pozat nici un sfert din ce era pe acolo :)) mi-a placut asa mult incat am mai trecut pe acolo si a doua zi, doar ca era duminica si era inchis.