joi, 24 mai 2012

Salata de Paste cu Dressing Italian

Salatele de paste mi se par printre cele mai bune pranzuri de luat la birou. Nu e nevoie sa fie neaparat incalzite, se fac foarte usor, chiar si dimineata, inainte de a pleca. Iar pentru dressing, am folosit un instrument foarte util, pe care il avem de la Kitchen Shop. Am pornit de la reteta notata chiar pe acest gadget, iar apoi am adaugat ce am considerat ca ar duce la o salata delicioasa. Vedeti imediat detaliile :)
Pentru 3 portii de salata am folosit:
  • 200 g paste fusilli
  • o legatura morcovi 
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei iute uscat
  • 50 ml ulei de masline pentru dressing + 2 linguri pentru calit legumele
  • 1 lingura otet balsamic
  • cateva boabe piper rosu
  • 50 g parmezan ras
  • rosmarin uscat
  • busuioc uscat
  • sare, piper

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi le scurgem.
Calim morcovii si ardeii cateva minute, dupa care adaugam ciupercile, dovleceii si rosiile, toate taiate bucati potrivite, nu prea mici. Lasam legumele sa se caleasca, fara capac ca sa nu lase suc, iar la final le amestecam cu pastele.
Intre timp preparam dressingul, care a fost gata in cateva secunde folosind setul pentru dressing de la Kithen Shop. Acest set este compus dintr-un mixer de mana foarte usor de folosit, care functioneaza pe baterii normale, si un recipient de plastic rezistent, cu capac, in care se mixeaza sosul si in care se poate pastra la frigier dressingul pregatit.

Asa cum va spuneam, sticluta are notate 3 retete de dressinguri, fiecare ingredient fiind notat la nivelul pana la care trebuie pus, asa ca e foarte usor de potrivit cantitatile. Conform notatiilor am pus: rosmarin, ardei iute taiat, busuioc uscat, sare, piper, parmezan ras, ulei de masline, otet balsamic. Mergea si un catel de usturoi zdrobit, pus inainte de ulei, dar noi l-am sarit, spre fericirea colegilor de la birou. Apasam butonul magic, pornim mixerul si in cateva secunde dressingul este amestecat.
Turnam dressingul peste paste si legume, omogenizam si servim cu putin parmezan sau cascaval ras pe deasupra.




3 comentarii:

Fab Chef spunea...

Foarte interesanta ustensila! Buna reteta.

Simona spunea...

Place salatica! Ustensila o am pe lista deja :)
Pup

nicu spunea...

ce delicatese!!! sa stii ca ai un fan in Budapesta! ah as da toti banii castigati pe la case de pariuri pentru o femeie care sa-mi poata gati asemenea delicii!