luni, 24 ianuarie 2011

Mac & Cheese


Cine nu a auzit de celebrele Mac & Cheese, adica macaroni and cheese? Este cunoscuta ca fiind o mancare traditionala americana, care era pregatita la Casa Alba inca de pe vremea lui Thomas Jefferson, prin 1793. Si in Europa s-a gasit retete de "Makerouns" datand din secolul 14. O reteta cu mare vechime si cu multe variante, una din ele fiind si cea incercata de noi. Puteti face reteta cu unul sau mai multe tipuri de branza sau cascaval.


Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
  • 300 g paste scurte
  • 500 - 600 ml lapte
  • 150 - 170 gr Brie
  • 350 g cascaval (noi am folosit Goulda)
  • 50 g parmezan
  • 1 lingura faina
  • sare, piper
  • un praf nucsoara (optional)
Fierbem pastele conform timpului specificat pe ambalaj, le clatim si le lasam sa se scurga.
Amestecam jumatate din laptele rece cu faina si cu lingura sau cu un tel amestecam mereu, ca sa un se formeze cocoloase. Punem pe foc, adaugam restul de lapte, sare si piper amestecand continuu. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam branza razuita si amestecam pana se topeste branza si obtinem o crema nu foarte tare. Daca vi se pare prea tare, mai adaugati putin lapte.
Amestecam pastele cu crema de branza si le turnam intr-un vas pe care il dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 25 - 30 de minute, pana se rumeneste frumos.
Sunt foarte bune calde si au aproximativ 230 calorii la 100 de grame.




Niciun comentariu: