joi, 27 ianuarie 2011

Mancarica de Cartofi cu Afumatura


O reteta simpla, dar atat de buna incat nu putea sa nu apara pe blog, mai mult pentru inspiratie cand sunteti in pana de idei :) Pentru ca in sfarsit am luat de la tara "porcariile" afumate, am folosit o bucata de muschiulet si una de kaiser, dar puteti folosi si scaricica sau coaste afumate. Oricum, tot buna iese mancarea :)

Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
  • 1 kg cartofi
  • 350 g carne afumata (150g kaiser si 200g muschiulet)
  • 2 - 3 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 2 frunze dafin
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
Tocam ceapa, morcovii si le calim pentru cateva minute in uleiul incins, dupa care adaugam ardeii. Cand devin sticloase, adaugam bucatile de carne, le calim putin, apoi acoperim cu apa si dam la cuptor cam 15 minute la foc mediu.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem cubulete, si ii adaugam peste carne cand expira timpul, impreuna cu pasta de ardei si foile de dafin. Amestecam bine, completam cu apa daca este nevoie si punem inapoi la cuptor. Primele 10 - 15 minute cu capac, apoi fara, ca sa mai scada lichidul si sa se rumeneasca. Cand cartofii sunt fierti, mancarea este gata. In functie de cat e de sarata carnea, adaugam la sfarsit sare si piper.
Servim langa niste muraturi aceasta mancarica delicioasa, care are aproximativ 120 de calorii la 100 de grame.



3 comentarii:

Iulia spunea...

Ce bine arata si ce gust areee....!!!
Delicioasa!

Ana Maria Ciolacu spunea...

Aaaahhhh,afumatuuurraa !!! Mor incet... :)) Arata minunat !

Carmen spunea...

Iulia, multumesc :)
Ana, multumesc, iti dai seama cum a mirosit toata casa a afumatura, cu greu am rezistat pana am scos de la cuptor mancarea :))))