marți, 4 ianuarie 2011

Pasta de Masline


Bine v-am regasit in 2011! Dupa o mica pauza, timp in care am fost intr-un concediu frumos si de muuult asteptat, revenim cu forte proaspete :) As fi vrut sa postez aceasta reteta inainte de Revelion, fiind un aperitiv foarte bun si rapid, dar din lipsa de timp apare abia acum pe blog. Dar nu-i bai, ca nu doar de Revelion avem nevoie de aperitive, iar daca sunteti fan masline, cum sunt eu, nici nu e nevoie de vreun motiv deosebit ca sa o pregatiti :)

Pentru o portie micuta (suficienta pentru 4 pers) avem nevoie de:
  • 200 g masline verzi sau negre, fara samburi
  • 3 linguri pasta de susan (sau ulei de susan sau masline)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
Mare lucru nu avem de facut, maslinele scurse bine, impreuna cu restul ingredientelor se pun intr-un vas si se paseaza cu piciorul vertical al mixeruluipana obtinem o pasta destul de fina. Deoarece maslinele pot fi destul de sarate, nu e neaparat nevoie de sare.
Pasta obtinuta se serveste pe felii de toast, noi am avut niste mini toast care au mers foarte bine fiind micute, dar puteti folosi si grisine, biscuiti sau covrigei. Si sa nu uitam, 100 de grame au aproximativ 220 de calorii.



2 comentarii:

Luci spunea...

Cam tarziu cu reteta, a trebuit s-o facem din memorie. dar a iesit buna :)

Laura spunea...

Am facut si eu Carmen de Revelion dupa ce am gustat la voi. Imi place tare mult combinatia asta si o sa mai fac ca am un ditamai borcanul cu sos de susan :-)