Aperitivul pentru cina romantica a fost o salata cu creveti si surimi, inspirata tot din vacanta din Elvetia. Ne-a placut atat de mult cand am gustat-o, incat am notat imediat ingredientele, ca sa o pregatim si acasa. Si rezultatul a fost si mai bun decat originalul :) Combinatia de gusturi si texturi din aceasta salata o face cu adevarat deosebita, asa ca trebuie neaparat incercata. Este bine sa pregatiti salata cu cateva ore inainte de a o servi, pentru ca asa toate aromele se vor intrepatrunde.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 400 g surimi sticks
- 250 g creveti decorticati prefierti
- 200 g maioneza sau sos remulate
- 3 - 4 morcovi
- 4 - 5 tulpini telina
- 150 g porumb
- 1 ceapa (optional)
- zeama de la jumatate de lamaie
- tarhon, marar, patrunjel (daca folositi maioneza)
Din aceste cantitati se obtine o salata mare, iar ce ramane de la cina poate fi un mic dejun delicios.
Intr-o oala cu apa care fierbe oparim crevetii si ii lasam sa fiarba 3 - 5 minute, ii scurgem, ii clatim, ii curatam de codite si ii taiem bucatele.
Surimi ii curatam de folia in care sunt impachetati individual si ii taiem cubulete. Morcovii ii taiem fasii, iar tulpinile de telina, rondele.
Ceapa o taiem foarte fin si nu va faceti griji, in combinatie cu tulpinile de telina care sunt foarte aromate si parfumate, ceapa nu va crea probleme ;)
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele, impreuna cu sosul, zeama de lamaie si plantele aromatice. Salata se serveste cu putina paine, felii mici de bagheta, si are aproximativ 190 calorii la 100 de grame.
Un comentariu:
o salata gustoasa la cum arata, imi place cum a iesit, e si sanatoasa si usor de preparat, merge impreuna cu niste gustari calde sau ca aperitiv..
Trimiteți un comentariu