duminică, 23 octombrie 2011

Ciorba Radauteana


Iata o ciorba delicioasa, asemanatoare la gust si aspect cu ciorba de burta, doar ca e mai healthy fiindca se pregateste cu pui. Desi reteta e putin mai complexa decat o ciorba simpla de pui sau de legume, gustul compenseaza efortul suplimentar, asa ca a ajuns rapid in topul preferatelor noastre. Si daca nu sunteti fani usturoi, nu incercati asta acasa :)

Pentru vreo 5-6 portii am folosit:
  • 1 piept de pui cu os
  • 2 pulpe de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 ceape (am pus o ceapa si o bucata de praz)
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • zeama de la 2-3 lamai
  • 1 cana de iaurt (200g)
  • 3 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
Taiem legumele in bucati mari si le punem la fiert in aproximativ 4-5 litri de apa, impreuna cu puiul portionat (pieptul taiat pe jumatate, iar pulpele separate) si putina sare. Indepartam spuma care apare si lasam la foc potrivit pana se patrund legumele, iar carnea de desprinde de pe os.
Strecuram ciorba, taiem cativa morcovi rondele, ardeiul curatat de pielita il taiem bucatele, si le aruncam inapoi in oala de ciorba, care ramane la foc mic. Restul legumelor le pasam cu piciorul vertical al mixeruluisi le adaugam in oala.
Desfacem carnea de pui de pe oase, o taiem bucatele mici si, ati ghicit, o punem inapoi in oala de ciorba :)
Frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam iaurtul si usturoiul pisat. Amestecam cu cateva linguri din ciorba fierbinte si turnam in oala. 
Lasam sa dea un clocot, adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat fin.
O ciorba buna de tot, consistenta, destul de usturoiata, nemaipomenita cu ardei iute :)




3 comentarii:

Cristina spunea...

Eu sunt fan ciorbita asta!

Dorina spunea...

Acum cateva zile am facut si eu , mi-a placut enorm . Va fi in meniul meu mereu .

Anonim spunea...

hmmmm, delicioasa ciorbita! trebuie incercata! :)