joi, 19 ianuarie 2012

Pui cu Ciuperci

In ultima vreme am tot fost in cautare de retete rapide si cand rasfoiam una din cartile cu retete frantuzesti am pus ochii pe acest "Poulet Forestier" :) Chiar daca este foarte rapida, este plina de aroma. Pentru noi a fost un pranz delicios, dar e o reteta care poate fi pregatita si pentru o cina pe fuga.
Pentru 6 portii ne trebuie:
  • un piept si doua pulpe de pui
  • 400 g ciuperci 
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • 100 ml vin alb
  • 70 g unt
  • patrunjel
  • sare, piper
Calim puiul in untul topit pana se rumeneste putin pe toate partile. Apoi adaugam ciupercile taiate in bucati maricele si ceapa tocata marunt. Punem sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba in sucul lasat de ciuperci cam 15 minute. Punem cartofii taiati bucati mari, adaugam vinul si dam la cuptor fara capac cam jumatate de ora pana sunt toate patrunse si lichidul a scazut.
Servim asezonat cu patrunjel si avem 125 calorii la 100 grame.




Printeaza reteta (fara imagini)

3 comentarii:

catkitchen spunea...

O combinatie pe gustul meu !!!

In bucatarie la Sidy spunea...

Intotdeauna mi-a placut combinatia de pui cu ciuperci !
Dar eu puneam si oleaca de smantana...
Te tzuc !

Cristina spunea...

Bun! Combinatia perfecta pt mine!