miercuri, 18 ianuarie 2012

Salata de Paste cu Pui si Legume

Daca va plac salate pline de legume, dar si cu putina carnita, aceasta e reteta perfecta de incercat acum si de salvat pentru la primavara :) Pe mine m-a cucerit cu dovleceii prajiti cu usturoi, pentru care recunosc, am o slabiciune :) Desi sunt mai multe de facut pentru salata, nu e nimic complicat, asa ca nu va intimidati de prepararea salatii.
Pentru 4 portii am folosit:
  • 250 g paste scurte
  • un piept de pui (vreo 500 - 600g)
  • un zuchini sau un dovlecel
  • 200 g rosii cherry
  • o punga mix pentru salata (sau rucola, sau orice salata preferati)
  • 2 catei de usturoi
  • cateva crengute de rosmarin
  • o legatura patrunjel
  • 6-7 linguri ulei de masline
  • otet balsamic
  • zeama de lamaie (optional)
  • sare, piper
Taiem dovleceii rondele si ii prajim in 2 linguri de ulei pana se rumenesc putin, pe fiecare parte. Facem un sos din usturoiul pisat, rosmarinul tocat, sare, 1 lingura de ulei, putin otet balsamic si il turnam peste dovleceii scosi din tigaie.
Fierbem pastele, conform instructiunilor de pe pachet si le lasam sa se scurga. Puiul, taiat fasii, il prajim in alte 2 linguri de ulei pana se coloreaza frumos.
Intr-un bol amestecam pastele cu dovleceii, rosiile taiate pe jumatate sau sferturi, 1-2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Peste acestea asezam puiul prajit si salata. Pe deasupra presaram patrunjelul proaspat tocat si mai stropim cu putina zeama de lamaie.
Combinatia de arome este extraordinara, iar salata este foarte satioasa, cu doar 115 calorii la 100 de grame.



3 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Hmmmmmm.....ce buna salatica !!!
Carmen ai la mine pe blog un premiu ce te asteapta cu drag !
Te tzuc !

Antonina spunea...

Da, eu o prefer cu rucola !

Carmen spunea...

Sidy, multumesc mult, vin acum :)
Anto, si eu as f vrut doar rucola, dar n-am gasit. Ca-n legile lui Murphy, cand ai nevoie nu gasesti, ca in rest mereu vad prin magazine :))