Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Radu Popovici, un blog foarte interesant, pe care il urmaresc de ceva vreme si de unde aflu mereu ceva nou, in special despre bucataria asiatica. Mi-a placut aceasta reteta pentru ca este o varianta deosebita pentru clasicele chiftelute de pui, si pentru ca rezultatul a fost extraordinar de delicios. De aceasta data am facut varianta prezentata de Radu si am prajit in ulei chiftelutele, dar data viitoare vom testa cum ies facute la cuptor.
Pentru vreo 20 de chiftelute avem nevoie de:
- 1 piept de pui dezosat (400 g)
- 1 ou
- 50 g migdale
- 2 linguri amidon
- 75 g susan
- 1 bucata ghimbi de 2cm
- 2 catei usturoi
- sare, piper
- 50 ml ulei pentru prajit
- 3 linguri sos chilli iute
- 2 linguri sos chilli dulce
- 4 - 5 linguri sos de soia
Carnea de pui taiata bucatele, impreuna cu usturoiul, oul si ghimbirul tocat marunt le amestecam in blendersau tocator. Adaugam apoi migdalele taiate pe jumatate, amidonul, o lingura sos de soia si piper. Le procesam cateva secunde, pana se omogenizeaza.
Din compozitia obtinuta pregatim chiftelutele de dimensiunea unei nuci. Ca sa le modelam usor, trebuie sa avem mainile umezite. Tavalim chiftelutele prin susan si dam la frigider 15 - 20 de minute ca sa fie rezistente cand le prajim. Incingem uleiul si prajim chiftelutele cateva minute pe fircare parte, pana se rumenesc.
Sosul il pregatim amestecand sosul de soia cu sosurile de chilli. Chiftelutele sunt foarte aromate de la ghimbir si usturoi, si se potrivesc foarte bine cu sosul picant. Cat despre calorii avem cam cam 330 la 100 de grame de chiftelute, fara sa consideram sosul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu