vineri, 19 noiembrie 2010

Salata de Pui cu Ciuperci


O reteta clasica, un fel de "house brand", pe care trebuie sa o pregatim aproape de fiecare data cand vin prietenii pe la noi. Pentru ca, imediat dupa ce intra pe usa... apare intrebarea... "da' salata de-aia buna ai facut?" :)) Asa ca a venit timpul sa o postam si pe blog, in varianta light, adica cu o maioneza pregatita cu iaurt si mai putin ulei decat de obicei. Asa ca daca vreti sa pregatiti un aperitiv delicios, sau ca sa aveti pachet pentru pranzul de la servici, nu ezitati si incercati aceasta salata.

Pentru 7 - 8 portii de salata, avem nevoie de:
  • 2 piepti de pui, cu os, fara piele (cam 1kg)
  • 8 - 10 castraveti murati (depinde cat sunt de acrii si de mari)
  • 3 cutii de ciuperci (cam 600g)
  • 1 ou
  • 150 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • 3 - 4 linguri mustar (cu hrean sau cum preferati)
  • 2 legaturi marar
  • sare, piper (de care am uitat in poza)
  • zeama de la jumatate de lamaie - si de asta am uitat in poza, pentru ca eram contra-cronometru :))
Punem pieptii de pui la fiert in apa cu sare, cateva boabe de piper si o frunza de dafin. Daca sunt mari, ii putem taia pe jumatate, ca sa se patrunda mai repede. Ii lasam sa fiarba pana carnea de desprinde usor de pe os. Nu e nevoie sa spumam, cand e fiarta carnea, aruncam apa si lasam bucatile de pui sa se raceasca.
Intre timp pregatim maioneza: in vasul inalt al mixerului punem in aceasta ordine: oul crud, sare, mustar, iaurt, zeama de lamaie si ulei. Punem piciorul vertical al mixeruluiin vas, il asezam pe fundul vasului si il pornim. Tinem mixerul nemiscat pana aproape tot uleiul se incorporeaza, iar apoi putem sa miscam mixerul pe verticala, sus-jos, pana cand maioneza este gata. Aceasta maioneza pregatita cu iaurt are acelasi gust cu cea traditionala, dar este mai lichida, asa ca e potrivita ca dressing la salate.
Revenim la celelalte ingrediente: tocam marunt castravetii murati si ii stoarcem in mana, ca sa eliminam o parte din apa. La fel procedam si cu ciupercile. Cand puiul este suficient de rece cat sa putem desprinde carnea de pe oase, tocam marunt carnea si o punem intr-un vas mare, impreuna cu castravetii, ciupercile si maioneza.
Amestecam bine ingredientele, adaugam mararul tocat fin, potrivim de sare si piper. Daca mai e nevoie, mai adaugam mustar. Pentru rezultatele cele mai bune, salata ar trebui lasata cateva ore la frigider, pentru ca sa se intrepatrunda gusturile si aromele. Inainte sa o servim, vedem daca mai e nevoie de mustar sau piper. Aceasta salata delicioasa are, in varianta light, are 110 calorii la 100 de grame.




Niciun comentariu: