In ultima vreme, din cauza lipsei de timp pentru bucatareala mai complicata, ne-am orientat spre retete rapide care sa fie gata in 20 - 30 de minute. Si cum de la Chow Mein ne-a ramas o cutie de muguri de bambus aproape plina, care trebuia consumata in cateva zile, am pregatit un pranz rapid, contimentat si cu putine calorii. Am mai mancat pui cu bambus si de la restaurantele chinezesti unde mergem sau de la care comandam la birou, dar sincer varianta noastra a fost muuult mai buna... si spun asta cu modestie :))
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- o cutie muguri de bambus, sau un pic mai putin :)
- 1 piept de pui dezosat si fara piele
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mic
- o bucata de ghimbir (cam 2 cm)
- 2 linguri de sos chilli (sau 1 ardei iute tocat marunt)
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 2 lingura de sos de stridii
- 4 linguri de sos de soia
- 1 lingurita de zahar brun
- suc de la jumatate de lime
Pregatim toate ingredintele inainte sa incepem pentru ca ritmul in care trebuie sa le punem in tigaie va fi ametitor de rapid :) Pieptul de pui il taiem fasiute subtiri si lungi de 3 - 4 cm. Tocam ceapa, usturoiul si ghimbirul, iar morcovul si ardeiul ii taiem betigase.
Incingem uleiul in wok si adaugam ceapa pe care o prajim la foc iute 1 minut, dupa care adaugam usturoiul, ghimbirul, sosul chilli si le calim cam 2 minute. Adaugam carnea, sosul de soia, sosul de stridii, sucul de lime, mugurii de bambus si zaharul. Le gatim 3- 4 minute, acoperite cu capac. Adaugam si restul ingredientelor: morcovul si ardeiul si le lasam inca 3 - 4 minute, pana carnea este patrunsa, iar legumele sunt crocante.
Servim fie cu orez fiert, fie simplu, iar 100 de grame au doar vreo 90 de calorii. Delicios, nu? :)
4 comentarii:
imi spui si mie ce este muguri de bambus?:))poate razi de mine ,dar chiar nam idee ce este.si vreau sa incerc reteta.iti multumesc frumos.cu stima simona
Simona, toti descoperim ingrediente de care nu stiam, asa ca n-am de ce sa rad de tine :)
Muguri de bambus se vad cel mai bine in poza 3-a, sunt acele fasii deschise la culoare. Sunt obtinuti din lastari de bambus, care, daca au intre 10 si 30 de cm, sunt comestibili. La noi se gasesc conservati (conserva din poza ingredientelor). Nu au un gust puternic, dar dau o textura crocanta preparatului in care sunt folositi, pentru ca raman crocanti si dupa fierbere.
Sper sa te fi lamurit si te astept cu impresii dupa ce incerci reteta :)
Arata foarte bine si as vrea si eu sa incerc reteta. Intrebarea mea este unde ai gasit mugurii de bambus si sosul de stridii. Sosul de stridii il caut de mult prin supermarketuri dar fara succes pentru ca este inclus in alta reteta pe care vreau s-o incerc
Cristiana, daca esti din Bucuresti, poti gasi ambele ingrediente la K-Life, in Piata Amzei.
Altfel, poti incerca sa comanzi de pe net de la http://www.spicemarket.ro/. Acum vad ca au o problema cu siteul, dar aveau si oyster souce si muguri de bambus.
Trimiteți un comentariu