miercuri, 10 noiembrie 2010

Ratatouille cu Pui



Iata o reteta potrivita toamna, cand gasim inca o multime de legume proaspete. Este o mancarica foarte buna, rapida si plina de culoare, o idee pentru un pranz sau o cina dietetica. Si nu in ultimul rand, pregatim o mancare si ne ramana foarte putine vase de spalat, fiindca nu e nevoie decat de o tava in care pregatim atat puiul cat si garnitura :)

Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
  • 2 pulpe de pui fara piele (cam 500g)
  • 1 piept dezosat si fara piele (cam 400g)
  • 3 - 4 cartofi
  • o telina potrivita sau jumatate dintr-o telina mare
  • 3 - 4 dovlecei micuti
  • 3 - 4 ardei, de culori diferite pentru aspect :)
  • 4 - 5 morcovi
  • 2 fire de praz
  • 4 - 5 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • condimente pentru pui
  • sare
  • 4 linguri de ulei
Spalam, curatam legumele si le taiem: cartofii ii taiem in 4 daca sunt micuti sau in 4 si apoi fiecare sfert il taiem pe jumatate, daca sunt mai mari. Telina o taiem cubulete mai mici, pentru ca fierbe ceva mai greu, dovleceii ii taiem rondele, la fel morcovii si prazul, iar ardeii ii taiem cubulete mai mari. Usturoiul in taiem pe jumatate sau il lasam intreg, in functie de cat e de mare.
Ungem tava cu cele 4 linguri de ulei, asezam legumele amestecate, pudram cu putina sare si turnam 2 cani de apa (cam 400 ml). Condimentam carnea de pui si o asezam peste legume. Dam la cuptor timp de 20 de minute, la 200 de grade. Intre timp decojim rosiile si le taiem rondele. Ca sa fie mai usor de decojit, mai intai le scufundam cateva secunde in apa clocotita, iar apoi coaja se desprinde imediat. Dupa cele 20 de minute, asezam rondelele de rosii peste pui si legume si mai dam la cuptor pentru 20 de minute.
Aceasta mancarica dietetica si foarte buna, care are doar 110 calorii la 100 de grame, se poate servi cu patrunjel proaspat tocat, sau simpla.




Niciun comentariu: