Era cazul sa mai avem si o reteta chinezeasca, nu? :) De aceasta data am incercat o varianta de taietei prajiti intr-o oarecare masura parte inventie proprie, cu cateva surse de inspiratie. Si pentru ca nu am gasit noodles chinezesti, am incercat alternativa romaneasca de taietei cu ou si grau dur, care s-au comportat extraordinar de bine. Asa ca ii puteti folosi cu incredere daca vreti sa gatiti taietei prajiti, cu niste mici trucuri pe care le gasiti in reteta :)
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 300 g pulpa de vitel
- 100 g taietei de grau
- 2 ardei rosii
- 1 tulpina de praz
- 3 - 4 linguri muguri de bambus
- jumatate de borcan mini stiuleti
- 4 -5 catei de usturoi
- o bucata de ghimbir cat o nuca
- 150 ml supa de vita sau apa
- 6 - 7 linguri sos soia
- 2 - 3 linguri sos de stridii
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri amidon
- 1 lingura vin alb
- 4 linguri de ulei
- piper
Pentru ca reteta sa iasa bine, trebuie sa pregatim carnea bine, adica sa o taiem fasii subtiri si sa o lasam suficient timp la marinat pentru a se fragezi. Pregatim marinata din: 1 lingura amidon, zahar, vin, 1 lingura sos de soia si o lingura sos de stridii. Lasam carnea cel putin 30 de minute la rece, la marinat.
Cat timp se marineaza carnea, fierbem o cantitate suficienta de apa in care oparim taieteii cam 1 minut (jumatate din timpul de pe ambalaj). Dupa ce ii scurgem, ii amestecam cu o lingura sos soia. Pregatim si legumele, ca sa le avem pregatite: prazul, ghimbirul si usturoiul ii taiem rondele, ardeiul il taiem fasii, mugurii de bambus ii taiem julienne, iar stiuletii de porumb ii putem taia pe jumatate.
Incingem 2 linguri de ulei in wok si prajim la foc iute taieteii timp de 1-2 minute. Ii scoatem si ii pastram la cald pana ii vom adauga din nou.
Incingem restul de ulei in wok si prajim usturoiul si ghimbirul pentru cateva secunde, dupa care adaugam carnea de vita. Prajim 4-5 minute la foc iute, pana prinde culoare. Adaugam prazul, ardeii, mugurii de bambus, porumbul, sosul de soia, sosul de stridii si supa de vita in care dizolvam lingura de amidon ramasa. Lasam sa fiarba la foc mare pana scade putin sosul si se leaga. Adaugam pastele, condimentam cu piper si luam de pe foc.
Aceasta reteta delicioasa si foarte aromata se serveste fierbinte si are in jur de 150 calorii la 100 de grame.
Aceasta reteta delicioasa si foarte aromata se serveste fierbinte si are in jur de 150 calorii la 100 de grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu