Un desert foarte aromat, fin, cu destul de putine calorii, care se face neasteptat de usor. Cea mai mare problema este sa asteptam sa se raceasca dupa ce scoatem crema de la cuptor, pentru ca arata si miroase atat de biiiine :)
Daca folositi zahar vanilat Bourbon, cum am facut noi, nu va speriati de bobitele negre care apar, sunt de vanilie :)
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
- 1 litru lapte
- 200 g zahar
- 8 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
Mixamouale cu 100g zahar si zaharul vanilinat. Subtiem compozitia cu lapte si lasam sa se odihneasca.
Noi am facut crema de zahar ars intr-o cratita mare, dar puteti sa o coaceti si in forme individuale.
Restul de zahar il caramelizam la foc mic intr-o cratita cu fundul gros, pentru ca zaharul trebuie sa se caramelizeze incet. Cratita trebuie sa fie suficient de mare, in cazul in care nu folositi forme mici. Cand zaharul e topit, miscam vasul astfel incat zaharul ars sa imbrace si o parte a peretilor.
Turnam compozitia de lapte in vasul sau vasele in care dam la cuptorul incalzit la foc mic, timp de aproximativ 30 de minute. Crema de zahar ars e gata cand se desprinde de pe peretii vasului.
Se serveste rece, preferabil dupa ce a stat o ora la frigider, cu siropul delicios pe care si-l lasa, iar 100 de grame au aproximativ 140 calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu