La fel ca la salata de icre, ce gasim in comert ca "pateu de ficat" nu prea mai are legatura cu ficatul, ci cu aditivii alimentari. Asa ca e mult mai sigur sa ne pregatim in casa pateul, din ce carne ne place. Noi am incercat mai multe retete de-a lunguul timpului, dar pentru inceput va prezint cea mai simpla reteta posibila, a carei pregatire nu dureaza mai mult de 15 minute, neincluzand timpul de fiert. Si unde mai pui ca este dietetic si cu putine calorii :)
Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
- 500 g ficat de pui
- 30 g unt la temperatura camerei
- sare, piper
Spalam ficatul, il curatam de pielite si il fierbem intr-o cantitate destul de mare de apa. Cand ficatul este fiert, adica dupa vreo 15 - 20 de minute, il scurgem si pastram o cana din apa in care a fiert. Lasam ficatul sa se raceasca, iar apoi il dam prin tocatorsau il taiem marunt si il pasam cu furculita. Adaugam untul si cate putin din apa in care a fiert ficatul, pana cand obtinem o consistenta moale. Potrivim de sare si piper si cam asta e reteta :)
Pateul home-made care are in jur de 170 calorii la 100 de grame si se pastreaza la frigider 2-3 zile, fara sa se usuce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu