miercuri, 17 noiembrie 2010

Pate din Ficatei de Pui


La fel ca la salata de icre, ce gasim in comert ca "pateu de ficat" nu prea mai are legatura cu ficatul, ci cu aditivii alimentari. Asa ca e mult mai sigur sa ne pregatim in casa pateul, din ce carne ne place. Noi am incercat mai multe retete de-a lunguul timpului, dar pentru inceput va prezint cea mai simpla reteta posibila, a carei pregatire nu dureaza mai mult de 15 minute, neincluzand timpul de fiert. Si unde mai pui ca este dietetic si cu putine calorii :)

Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
  • 500 g ficat de pui
  • 30 g unt la temperatura camerei
  • sare, piper
Spalam ficatul, il curatam de pielite si il fierbem intr-o cantitate destul de mare de apa. Cand ficatul este fiert, adica dupa vreo 15 - 20 de minute, il scurgem si pastram o cana din apa in care a fiert. Lasam ficatul sa se raceasca, iar apoi il dam prin tocatorsau il taiem marunt si il pasam cu furculita. Adaugam untul si cate putin din apa in care a fiert ficatul, pana cand obtinem o consistenta moale. Potrivim de sare si piper si cam asta e reteta :)
Pateul home-made care are in jur de 170 calorii la 100 de grame si se pastreaza la frigider 2-3 zile, fara sa se usuce.



Niciun comentariu: