joi, 20 ianuarie 2011

Cinco de Mayo


Am primit de curand o sticla de tequila, am lasat-o sa astepte putin, cat timp ne-am gandit ce sa facem cu ea :)) si pana la urma am ales o reteta de cocktail. Bun, putin dulce, putin acrisor, si spre bucuria mea, gustul de tequila nu se simtea prea tare :D I-am zis Cinco de Mayo pentru ca tequila e specifica Mexicului,  iar 5 Mai este una din sarbatorile lor cele mai cunoscute, mai ales prin amploarea pe care a luat-o in SUA, unde este sarbatorita de tot mai multa lume. Dar destula vorbarie, sa vedem cum facem chestia asta :))

Pentru 2 pahare avem nevoie de:
  • 100 ml tequila
  • 200 ml suc ananas
  • 70 ml sirop merisoare 
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • zeama de la un lime
  • 200 - 300 ml apa minerala
Amestecam toate ingredientele intr-o carafa, pentru ca in shaker nu merge pusa apa minerala ;) Cantitatea de apa variaza in functie de cat de mari sunt paharele in care serviti. Siropul de merisoare se gaseste la Ikea si este foarte dulce, de aceea se pune mai putin.
Turnam in pahare, adaugam cateva cuburi de gheata si ornam cu o felie de lime. Un Cinco de Mayo are aproximativ 275 calorii.
Cheers!





7 comentarii:

diamond spunea...

arata trasnet :D

Ana Maria Ciolacu spunea...

Eu nu beau niciodata nimic ce contine alcool,nu imi place,insa daca mi-ai pune in fata cocktailul asta,sigur l-as incerca. :) Arata genial.

Carmen spunea...

Multumesc, ma bucur ca va place!
Sunt primele poze facute in mini studio-ul foto pe care l-am aranjat ieri si sunt tare incantata ca pozele au iesit bine :) Cat despre gust, trebe testat :)

Unknown spunea...

Ce bine arata! Eu iubesc tequila hihi:D!
Incearca si tequila sunrise;) e super bun! Te asigur!!! Pupici draga mea!

Carmen spunea...

era pe lista :))

rosita vargas spunea...

que rico trago para un aperitivo,especial para varias recetas muy buenas que tienes,me quedo en tu blog,es armonioso y con muchas tradiciones,abrazos y cariños.

Carmen spunea...

Muchas gracias, Rosita!
Me alegro que te gusta mi blog :)