miercuri, 12 ianuarie 2011

Salata Mexicana


De mai multa vreme vroiam sa facem o salata cu fasole boabe, dar am tot amanat. Acum fiindca suntem in salat mode, am dat fuga la magazin, am luat ce trebuie si ne-am apucat de treaba. Mai mult au durat cumparaturile, pentru ca prepararea a durat mai putin de 10 minute, deoarece am folosit salata gata spalata si taiata :) Aceasta salata poate fi servita ca aperitiv la petreceri, sau poate fi un pranz rapid si foarte satios.

Pentru 3 - 4 portii avem nevoie de:
  • 1 cutie mica fasole galbena boabe
  • 1 cutie mica fasole rosie boabe
  • 1 cutie mica porumb
  • 1 punga mix de salata (sau 1 salata si 1 morcov dat pe razatoare)
  • 1 ardei
  • 1 punga mica tortilla chips
  • 2 linguri ulei masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • boia - optional
Scurgem conservele si turnam continutul intr-un bol incapator, iar deasupra punem salata si ardeiul taiat fasii. Din usturoiul pisat, ulei, mustar, miere, zeama de lamaie sare si piper facem un dressing pe care il turnam peste salata, amestecam bine si voila!, am terminat :D Servim cu chipsuri de tortilla pe deasupra aceasta salata care are aproximativ 90 de calorii la 100 de grame fara chipsuri, si vreo 130 cu chipsuri.



2 comentarii:

Ana Maria Ciolacu spunea...

Uhhmmm,ador bucataria mexicanaaa.... Arata minunat,bravo,furnicutilor ! :)

Carmen spunea...

multumim mult pt aprecieri...ne bucuram ca iti place reteta! si noua ne place bucataria mexicana si avem in plan si alte bunatati mexicane :)