miercuri, 9 martie 2011

Pui Picant la Punga


Avem aici o reteta simpla, foarte rapida, buna cand suntem in criza de timp. Noi facem din cand in cand friptura la punga, dar mi-am dat seama ca inca nu pusesem pe blog, asa ca am prestat o reteta nepretentioasa, cu ce am avut prin casa. Puteti folosi ce legume vreti: ciuperci, ardei, morcovi, cartofi, rosii. De obicei pungile vin cu diverse condimente, pe care prefer sa nu le folosim, pentru ca sunt mai mult sare si E-uri, mai bine punem niste boia facuta in casa si alte plante uscate de noi pe balcon :) Exista si pungi simple, sunt vreo 10 intr-un set, foarte utile si mai avantajoase la pret.
Pentru 4 portii de friptura avem nevoie de:
  • 2 pulpe de pui
  • 500 g ciuperci
  • 6 - 7 cartofi
  • 1 lingurita boia
  • 1/2 lingurita rosmarin
  • sare, piper
Procedeul de realizare a mancarii e foarte foarte simplu: curatam legumele, cartofii ii taiem pe jumatate daca sunt mari, spalam pulpele, le taiem pe jumatate si le curatam de pielita. Punem in punga toate ingredientele, adaugam condimentele si agitam putin punga, cat sa se unga toate legumele si carnea cu condimente. Daca vreti, puteti adauga si putin vin alb. Surprinzator, "soc" cum s-ar spune, noi nu am avut in casa, asa ca nu am pus :))
Strangem bine capatul liber al pungii cu clema speciala care vine la pachet. Punem intr-o tava, o intepam in cateva locuri si dam la cuptor vreo 45 - 60 de minute, la foc potrivit, cam 200 de grade. Daca vi se pare ca are prea mult sos, cu 10 minute inainte de a opri focul, rupeti mai mult punga.
Cam asta ar fi puiul picant la punga, un fel de "all in one", si garnitura si carne, toate cu vreo 130 calorii la 100 de grame.



4 comentarii:

Alice spunea...

unde gasiti pungi din astea?
si cum se numesc exact?

Carmen spunea...

Alice, pungi cu condimente se gasesc cam peste tot, sunt si de la Knorr si de la Maggi din cate stiu.
Pungi simple, am gasit la Kaufland si erau AluFix, se numeau pungi pentru cuptor.

Alina---Explora Cuisine spunea...

Arata super gustos, asa de simplu? Eu nu stiam ca sunt pungi de astea, trebuie sa le caut pe aici, desi nu stiu daca sunt :)

Alice spunea...

Carmen, multumesc. eu despre pungile simple nu stiam, cele cu condimente le cunosc prea bine :)