marți, 25 ianuarie 2011

Supa Acra-Iute


In concediul din vara, langa hotelul din Montreux, unde eram cazati, era un restaurant chinezesc la care am luat cina de cateva ori. Ne-a placut mult atmosfera, varietatea meniului, dar mai ales mancarea, cea mai buna mancare chinezeasca pe care am mancat-o vreodata. De aici am ramas cu ideea sa mai pregatim si acasa supe chinezesti, iar cand am dat peste aceasta reteta pe cevabun.ro am dat la o parte planurile de supa pe care le aveam, am scos wokul si am pregatit-o. Doar ca nu am pus piper cat era in reteta, nu cred ca as fi putut manca ceva cu atat piper :)

Pentru 4 - 6 portii avem nevoie de:
  • 4 linguri porumb din conserva
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri amidon
  • 6 - 7 linguri otet
  • 4 linguri urechi de lemn uscate (vreo 30-40g)
  • 2 linguri ulei
  • 1,5 litri supa de pui sau de legume (am folosit 1 litru supa si restul apa)
  • 1 ceapa 
  • 3 - 4 oua
  • 1 lingura piper (cine are curaj, poate incerca cu 2 :)) )
  • 3 - 4 picaturi ulei susan
Ca la majoritatea mancarurilor chinezesti, trebuie mai intai sa pregatim toate ingredientele deoarece va fi nevoie de ele rapid, si nu avem timp dupa ce incepem sa preparam reteta.
Hidratam urechile de lemn dupa cum scrie pe ambalaj. Noi le-am lasat vreo 30 - 40 de minute in apa rece si au fost gata. Cand urechile de lemn sunt hidratate, le tocam fasii.
In reteta originala era folosita ceapa verde, dar cum nu aveam, am inlocuit-o cu ceapa rosie, pe care am taiat-o julienne. Daca aveti ceapa verde, tocati-o rondele. Dizolvam amidonul cu 4 linguri de apa rece, iar ouale le batem ca pentru omleta si gata, avem toate ingredientele pregatite. 
Incingem cele 2 linguri de ulei intr-un wok sau cratita si calim ceapa cam 1 minut, adaugam supa si sosul de soia. Cand supa incepe sa fiarba adaugam porumbul si urechile de lemn. Cand incepe din nou sa fiarba adaugam amidonul si amestecam. Stingem focul si turnam oul amestecand ca sa se formeze florile de ou, cum sunt numite de chinezi.
Adaugam uleiul de susan, otetul si piperul si supa e gata. Se serveste fierbinte, cu patrunjel tocat pe deasupra si e foarte buna iarna, sa ne incalzeasca dupa o zi geroasa. 100 de grame au aproximativ 80 de calorii.




2 comentarii:

ama spunea...

vreau si eu! :))) sunt innebunita dupa astfel de supe :D

Carmen spunea...

te inteleg! a iesit chiar super... daca o incerci, astept sa imi spui daca ti-a placut asa de mult ca pozele :)