O reteta de sezon, putin dulce si foarte aromata de la marar, iar pentru noi e prima recolta de mazare de la tara din acest an. Puteti sa o pregatiti cu sau fara carne, sau cu pui, in loc de porc :) Aceasta mancarica e foarte buna si iarna, cand folosim mazarea congelata.
Pentru 4-5 portii avem nevoie de:
- 1 kg mazare curatata
- 800 - 900 g pulpa porc fara grasime
- 3-4 cepe mici
- 1 pahar suc rosii
- 1 legatura de marar
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita faina
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Carnea o taiem cubulete potrivite si o calim cateva minute in uleiul incins. Daca folositi o carne mai batrana, adaugati putina apa si lasati sa fiarba mai mult. Adaugam ceapa tocata marunt si calim pana cand atat carnea cat si ceapa sunt aproape facute. Daca vi se pare ca se ard, adaugati cateva linguri de apa.
Punem mazarea peste carne, adaugam sucul de rosii, sare, piper si lasam sa fiarba vreo 10 minute. Dizolvam faina intr-o lingura de apa, o adaugam peste mazare si amestecam mereu pana oprim focul, pentru ca altfel se va prinde. Dupa ce si faina a fiert cateva minute, adaugam zaharul, mararul tocat si luam de pe foc.
Un pranz foarte sanatos si satios, cu aproximativ 120 calorii la 100 de grame.
4 comentarii:
O mancarica gustoasa si tare usor de facut ! cred ca nu e luna in care sa nu execut o craticioara! buna buna... pupici
Cat de buna e mazarea proaspata,arata bine mancarica voastra!
foarte gustos
foarte gustos
Trimiteți un comentariu