De mult vroiam sa pregatim o reteta de egg-salad, dar abia acum am reusit :) Poate fi o metoda de a folosi ouale fierte de Paste, sau pur si simplu, cand aveti chef de un alt fel de mic dejun. Sau, de ce nu, un aperitiv la o petrecere. Reteta este mai mult decat banala, fiind gata in cateva minute, odata ce ouale sunt fierte si racite. Aceasta varianta pregatita de noi este una light, fiindca nu am folosit maioneza, si nu au fost obiectii :)
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
- 4 oua
- 1 ceapa verde (partea verde)
- 2-3 tulpini de telina (apio)
- 2 linguri iaurt (sau maioneza)
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare, piper
Punem ouale pe foc intr-un vas cu apa suficienta. Ouale se fierb la foc mic-mediu, ca sa nu se crape din cauza miscarii data de bule formate in apa care fierbe. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, lasam sa fiarba 10 - 12 minute. Apoi le scurgem si le tinem un minut sub jet de apa rece, astfel vor fi mai usor de curatat.
Dupa ce ouale s-au racit complet, le pasam cu o furculita, nu foarte tare, pentru a pastra si unele bucati putin mai mari. Adaugam peste oua tulpinile de telina tocate fin, partea verde de la ceapa tocata foarte marunt, mustarul, zeama de lamaie, iaurtul, sare, piper si amestecam toate ingredientele.
V-am zis ca e gata imediat :) Salata de oua are aproximativ 105 calorii la 100 de grame si se poate servi fie dintr-un bol, fie sub forma de sandwich.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu