Pentru ca ne trebuia o garnitura light langa friptura cu verdeata, pentru ca au aparut dovleceii si sunt atat de cruzi, pentru ca ne grabeam si nu vroiam sa stam prea mult prin bucatarie, am pregatit acest tian cu legume. O reteta din regiunea Provence, pur si simplu minunata, foarte aromata, pe care o vom repeta si cu vinete. In mod deosebit mi-a placut dulceata pe care a dat-o ceapa verde, putin caramelizata, asa ca nu o inlocuiti :)
Pentru 4 portii am folosit:
- 4 dovlecei micuti
- 2 cartofi
- 2 rosii mari
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- cimbru
- sare, piper
Cum spuneam, reteta nu e deloc complicata, trebuie doar sa calim in 2 linguri de ulei ceapa verde tocata, impreuna cu usturoii zdrobiti. Apoi taiem cartofii, dovleceii si rosiile rondele groase de jumatate de centimetru.
Intr-un vas incapator turnam ceapa calita si o intindem intr-un strat subtire. Deasupra asezam rondelele de legume, alternand straturile. Pentru ca dovleceii erau mult mai mici, am pus cate doua straturi, unul peste altul.
Stropim legumele cu 2-3 linguri de ulei, presaram sare, piper si cimbru uscat pe deasupra, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute. Mai lasam inca 20 - 30 de minute sa se rumeneasca, fara capac.
Rezultatul este cu adevarat deosebit, legumele coapte au o savoare speciala, sosul e putin dulceag, aroma cimbrului umple toata bucataria... ce sa va mai zic, trebuie sa incercati :) Calorii sunt destul de putine, vreo 65 la 100 de grame.
Un comentariu:
foarte bine arata....saptamana minunata sa ai!
Trimiteți un comentariu