marți, 14 iunie 2011

Tarta cu Sparanghel


Va spuneam zilele trecute ca de curand am fost la pescuit. Revin acum cu cea de-a doua reteta de mic dejun pentru pescari si nu numai :) E vorba de o tarta cu mult cascaval si sparanghel, care e in plin sezon. Este usor de facut, nu e nevoie de prea multe ingrediente si foarte satioasa, putand fi si un pranz sanatos, langa o salata de legume.
Pentru o tava de aproximativ 20x33, avem nevoie de:
  • 100 g unt
  • 170 g faina
  • 75 g  + 125 g cascaval dat pe razatoare
  • 200 ml lapte
  • 6 oua
  • 200 g sparanghel
  • sare, piper
Pregatim aluatul din faina si untul taiat cubulete, pe care le amestecam cu degetele, pana obtinem ceva ce seamana cu firmituri. Adaugam cele 75 g cascaval razuit pe razatoarea mica si amestecam. Adaugam 3 - 4 linguri de apa rece si framantam cateva secunde, pana aluatul se formeaza. Asezam aluatul intr-o folie si lasam la frigider 10 - 20 de minute.
Dupa ce s-a intarit suficient cat sa putem modela, scoatem aluatul de la frigider si il intindem in tava. Pe o suprafata tapetata cu faina folosim la inceput sucitorul, iar apoi il aranjam in tava. Dam din nou la frigider pentru 20 de minute.
Asezam peste aluat hartie de copt peste care presaram fasole uscata si dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. Dupa acest timp indepartam hartia de copt si mai lasam la cuptor 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura: batem ouale si le amestecam cu laptele, putina sare si piper. Sparanghelul il spalam, il curatam, taiem partea mai fibroasa de jos si il taiem bucati de 2-3 centrimetri.
Scoatem aluatul de la cuptor, presaram jumatate din cascaval, apoi asezam betigasele de sparanghel, turnam amestecul de lapte si ou, iar pe deasupra presaram restul de cascaval.
Lasam la cuptor pana se rumeneste, cam 35 - 40 de minute. Tarta o putem servi calda sau rece si are 195 calorii la 100 de grame.




2 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Arata tare bine , dar spre dezamagirea mea la noi nu gasesc sparanghel, a fost o vreme la Plus dar nu mai gasesc si tare mi sa pus pata pe aceasta tarta! pupici si o seara placuta!

Carmen spunea...

Adela, poti incerca si cu sparanghel congelat, daca e mai usor de gasit