miercuri, 8 iunie 2011

Pate de Ciuperci cu Migdale


Cand am pregatit ciupercile cu salata de pui, ne-au ramas cateva ciuperci, plus toate coditele. Findca erau cam multe pentru o omleta, mi-a venit ideea sa incercam o reteta de pate cu ciuperci, migdale si curry. Mi-a placut ce a iesit, asa ca trebuia sa va arat si voua :) Un gust foarte interesant, cu arome puternice, poate fi o mancare foarte buna si in perioada de post, cu o mica modificare.

Suficient pentru vreo 4-5 portii:
  • 450 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 50 g migdale crude, preferabil nesarate
  • 40 g unt (6 linguri ulei)
  • jumatate lingurita chimen
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline cu usturoi
  • cateva crengute cimbru
  • sare, piper
Tocam ceapa, curatam ciupercile si le tocam grosier. Topim untul (sau 6 linguri de ulei) intr-un wok sau o cratita incapatoare si calim ceapa, ciupercile, praful de curry si chimenul zdrobit. Amestecam din cand in cand si le lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, pana se patrund, iar lichidul lasat de ciuperci scade. Lasam sa se raceasca.
Migdalele le putem folosi crude sau putin coapte in cuptor. Le matuntim in tocatorsi le transferam intr-un vas mai mare, adaugam uleiul de masline cu usturoi si le amestecam. Puteti folosi piciorul vertical al mixeruluila aceasta operatiune. Peste pasta de migdale, adaugam ciupercile, cimbrul tocat si pasam pana obtinem o pasta cat mai fina. Condimentam cu sare si piper.
Aceasta reteta este o varianta foarte sanatoasa de mic dejun, si are aproximativ 145 calorii la 100 de grame.




Niciun comentariu: