marți, 10 ianuarie 2012

Biscuiti cu Cocos

Denumirea originala ar fi mini-congolais, dar alta traducere mai buna n-am gasit :) Inspiratia ne-a venit dintr-o carte cu o multime de retete de biscuiti, care mai de care mai draguti si apetisanti. Aceasta reteta e nemaipomenita daca aveti niste albusuri pe care vreti sa le consumati. Si cum biscutii sunt desertul perfect, fiind gata portionati in bucatele mici, cred ca o sa mai vedeti astfel de retete in viitorul apropiat :) 
Pentru vreo 20 de bucati, am folosit:
  • 3 albusuri
  • 170 g zahar pudra
  • 200 g fulgi de cocos
Prepararea e mai mult o joaca, care incepe prin mixarea albusurilor spuma pana cand stau batoase. Adaugam zaharul pudra in doua transe, mixand in continuare. Compozitia nu trebuie sa ramana tare, ca doar nu facem bezele :)
Adaugam fulgii de cocos si omogenizam cu mana. Tot cu mana, formam mici piramide din aluat, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade vreo 10 - 15 minute pana se rumenesc la baza si pe varf.
Simple ca buna ziua si atat de  pufoase si aromate incat va vor incanta cu siguranta :)



7 comentarii:

kata spunea...

minunate......zile astea nu scapa nefacute :)...o saptamana frumoasa

Antonina spunea...

Suna tare bine!

AlinaS. spunea...

Ce bine arata! Si par usor de facut. Le voi incerca si eu. Multumim de reteta!

Corina spunea...

Si asta e la favorite :)

Simona spunea...

Foarte fain arata!! Am salvat reteta!
Imi place foarte tare blogul tau. Felicitari ptr tot ce faci aici! Pupici

Carmen spunea...

Astept impresii daca incercati reteta!
Multumesc Simona, si mie imi place blogul tau :)

Anonim spunea...

Multumesc pentru reteta , sunt f gustoase !