Dupa atatea mancaruri care mai de care mai satioase, era cazul pentru o salata simpla si plina de legume si de vitamine. E vorba de celebra salata Cobb, care nu este doar delicioasa, dar si arata extraordinar de bine, mai ales daca o asezati in straturi divers colorate. Iar daca aveti niste resturi de gratar de pui sau de curcan ramase prin frigider, salata e pe jumatate facuta :)
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 500 g piept de pui
- 2 oua
- o salata verde
- o conserva de porumb (cam 100g)
- 2 rosii
- 1 morcov
- zeama de la o lamaie
- 2 linguri mustar boabe
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper
Condimentam fileurile de pui, le prajim la gratar si le lasam sa se raceasca. Fierbem ouale tari, iar dupa ce se racesc le taiem in jumatate si separam albusul de galbenus. Albusurile le taiem cubulete, iar galbenusurile le dam prin razatoarea mica.
Morcovul il maruntim pe razatoarea mare, iar rosiile si salata verde le taiem bucatele. In bolurile sau paharele in care vom servi salata, asezam cate un strat din fiecare ingredient, lasand galbenusurile la urma. Amestecam mustarul cu zeama de lamaie, sare, piper, ulei si turnam dressingul peste salata, inainte de a pune ultimul strat de galbenus.
Si pentru ca e o reteta light, o inscriem la provocarea Dulcea Romanie din ianuarie, organizata de Mitinita.
Si pentru ca e o reteta light, o inscriem la provocarea Dulcea Romanie din ianuarie, organizata de Mitinita.
5 comentarii:
Da stiu ca nu-i voie, dar tare i-as pune o lingura cu maioneza ;) asa sa fie pe placul meu. Am voie da? Te pup
hmmm... cred ca am putea face o exceptie :))
Tare buna si sanatoasa salatica! Si ma bucur ca ne-a ''provocat'' Miti sa gatim mai sanatos luna asta:)
Buna, buna salata ta!
Succes la concurs!
Mi-ai facut o pofta de zile mari cu salata asta!!! Si trebuie sa ma alatur si eu pacatului lui Anto de a adauga o lingura de maioneza..hihih
Trimiteți un comentariu