marți, 16 martie 2010

Broccoli Gratinat


In urma cu ceva vreme, cand eram la inceputurile aventurii noastre gastronomice, am dat peste o reteta cu broccoli care ni s-a parut interesanta si s-a dovedit a fi si foarte buna. Si cum aveam niste friptura pentru care trebuia o garnitura, am ales sa facem broccoli gratinat.
Reteta e foaaarte simpla si rapida, poate fi  si garnitura sau poate fi o cina usoara.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 4 portii:
  • 2-3 buchetele de broccoli
  • 4-5 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • cana de cascaval razuit (125 grame)
  • putin ulei
Buchetelele de broccoli se clatesc si se lasa putin la scurs. Apoi se taie in buchetele mai mici, la fel cum se face conopida pentru pane sau salata.
Luam o tava destul de mare, pentru ca buchetelele de broccoli sunt destul de voluminoase, si punem in ea folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei. Asezam buchetelele de broccoli in tava, le stropim cu putin ulei, sare si piper. Punem si cateii de usturoi taiati bucatele sau pisati.
Dam la cuptorul incins aproximativ 20 de minute, pana cand se inmoaie putin broccoliul si se coloreaza usor maroniu pe margine.
Se scot din cuptor, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cascavalul raziut. Mai dam la cuptor cam 10 minute, ca sa se topeasca putin cascavalul si mancarea e gata!
In privinta caloriilor, nu ne putem plange, 100 de grame au cam 130 de calorii, iar o portie are aproximativ 250 de calorii. Daca renuntam la cascaval, sau punem putin, caloriile scad la 100 calorii / 100 grame.


Printeaza reteta

Niciun comentariu: