marți, 7 decembrie 2010

Cartofi Aromati


Din seria retetelor care pot fi foarte usor transformate in retete de post, avem acesti cartofi aromati super simplu de facut :) Am dat peste reteta cand rasfoiam o revista, ne-a placut cum arata asa ca am incercat-o si bine am facut. Mancarea se face aproape singura si poate fi servita fie ca garnitura langa ceva carne, fie ca fel principal. Iar daca inlocuim cascavalul cu tofu sau il ignoram din lista ingredientelor, avem o mancare de post excelenta.

Pentru 2 - 3 portii avem nevoie de:
  • 1 kg de cartofi
  • 400 g rosii decojite (o cutie)
  • 50 g cascaval (optional)
  • 2 - 3 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Curatam cartofii, ii taiem pe jumatate sau ii lasam intregi daca sunt mai mici si ii punem la fiert. Se lasa la fiert cam 15 minute, trebuie sa fie patrunsi, dar nu prea moi.
Facem un sos din rosiile tocate marunt, patrunjelul tocat fin, usturoiul pisat, sare si piper.
Cand carofii sunt gata, ii scurgem de apa si ii asezam intr-un vas uns cu ulei. Deasupra turnam sosul si presaram cascavalul razuit. Coacem la 180 de grade timp de 20 - 30 de minute, pana se rumeneste.
Cartofii se servesc calzi, se orneaza cu patrunjel si au aproximativ 100 de calorii la 100 de grame.



3 comentarii:

alinutza spunea...

Ce bine arata! Si ce foame mi s-a facut :)

Carmen spunea...

Alinutza, sa stii ca sunt deliciosi :) Si multumim pentru cadou :*

Laura spunea...

Cu reteta asta m-a surprins Luci intr-o seara; sa sti ca e mare fan al retetelor tale, aproape zilnic verifica daca sunt noutati :-)
asta si pentru ca-l stresez zilnic cu "ce mai gatesc si eu azi?"