Vine weekenduuuu! Nu stiu cum a fost pentru voi, dar pentru mine saptamana aceasta a trecut foarte greu, de miercuri imi doream sa fie vineri seara. Si iata ca este, finally! Asa ca sarbatoresc prezentandu-va o reteta pentru diminetile lenese de weekend, cand merge un mic dejun mai special. Aceste oua ochiuri, facute in jumatati de ardei sunt foaaarte bune, mai ales pentru ca ardeiul se coace partial, si miroase super :)
Pentru 2 portii avem nevoie de:
- 2 ardei
- 2 oua
- putina branza
- 3 - 4 linguri de ulei
Ardeii spalati ii taiem in 2 parti inegale, una trebuie sa fie mai mare, cu "pereti" mai inalti, pentru ca sa nu se scurga oul. Pentru aspect, lasati cotorul ardeiului si taiati de la baza, ca sa aruncati semintele.
Astfel pregatiti, ardeii se pun in tigaia incinsa si stropita cu ulei, cu partea taiata in jos si se lasa cateva minute. Ii intoarcem si spargem ouale in ardei. Aici aveti doua variante, fie dati la cuptor tigaia pentru 10 - 15 minute, fie o acoperiti cu capac, ca sa se patrunda oul. Daca ardeii sunt carnosi, se vor incalzi destul de greu si ouale se fac mai greu pe aragaz.
Cand ouale sunt facute, se aranjeaza pe farfurie, se presara branza razuita sau cubulete si se servesc calzi. Ardeii nu se ard, doar pielita se coloreaza si se dezlipeste usor, la fel ca la ardeii copti, dar focul nu trebuie sa fie prea puternic. Calorii avem ca la orice ou ochi, adica vreo 190 de calorii, iar ardeiul, 30 de calorii la 100 de grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu