Imi plac mult supele crema... asa ca incerc sa le prepar cat mai des, mai ales iarna, pentru ca sunt excelente consumate calde. Alt punct forte al supelor crema e ca sunt destul de light, asta daca nu le facem cu smantana, fiind o alegere foarte buna pentru cina, cu cateva cutoane. La aceasta supa am inaugurat si plantuta de cimbru pe care am cumparat-o de curand, care s-a acomodat bine in casa, si creste pe zi ce trece, asa ca era cazul sa ii taiem cateva crengute :))
Pentru 6 portii mici de supa avem nevoie de:
- 3 - 4 fire de praz
- 4 cartofi (cam 500g)
- 1 ceapa
- 350 ml lapte
- 2 frunze de dafin
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei
- sare, piper, cimbru
Tocam ceapa marunt, prazul, rondele si le calim in cele 2 linguri de ulei, cu putina sare, pana devin translucide. Adaugam cam 1.5 litri de apa sau supa de legume si asteptam sa ajunga la punctul de fierbere. Atunci punem cartofii, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mediu spre mic vreo 10 minute. Acum e momentul pentru frunzele de dafin, cimbru si piper si lasam la foc pana cand sunt fierte toate legumele.
Luam oala de pe foc, pescuim frunzele de dafin pe care le aruncam, si cu piciorul vertical al mixeruluipasam legumele. Adaugam laptele si eventual putina apa, daca scazuse prea mult, ca sa nu obtinem o supa prea groasa. Punem supa din nou pe foc pana incepe din nou sa fiarba. Adaugam patrunjelul tocat, potrivim de sare, piper si cimbru si servim supa fierbinte, cu crutoane si socotim ca are doar 50 calorii la 100 de grame.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu