vineri, 17 decembrie 2010

Cum Decoram Tortul


Iata si ultima postare legata de pregatirea unui tort frumos de tot. Avem tortul, avem pasta de zahar, acum trebuie sa facem si decoratiunile efective, care sunt super simple, dar de mare efect.
Fiindca nu am colorat pasta de zahar, va dau o idee pentru un tort "inzapezit", in ton cu vremea de acum, pentru ca ninge si la noi in sfarsit :)

Avem nevoie de:
  • cateva ramurele de rozmarin
  • 1 lime
  • 1 lamaie
  • un albus
  • 2 - 3 linguri zahar pudra
  • batoane de scortisoara
  • bomboane cu glazura verde si/sau galbena 
  • panglica de cadou (preferabil tot verde sau galbena)
Taiem lamaia si limeul felii nu foarte subtiri, cam jumatate de centimetru. Le lasam pe o hartie absorbanta (servetel de bucatarie) cateva minute pe fiecare parte, ca sa iasa o parte din lichid. Le punem in tava, pe hartie de copt si la dam la cuptor la foc mic (150 de grade). Trebuie asezate cat mai sus, iar usa cuptorului va ramane partial deschisa, pentru ca sa se usuce fructele. Cam la fiecare 20 de minute trebuie sa le intoarcem pe cealalta parte, iar in total stau la cuptor 1 ora jumatate sau 2, pana cand vedeti ca sunt uscate, dar nu arse :D Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si eventual sa se mai usuce in casa.
Pentru "bradutul" inzapezit, batem albusul spuma tare, dam varfurile rozmarilului prin albus, scuturam sa nu ramana spuma in exces si dam apoi prin zaharul pudra. Et voila, avem niste crengute foarte frumoase!
Tortul imbracat in pasta de zahar il legam cu panglica decorativa, cu grija sa nu il strangem prea tare si sa se strice pasta de zahar. Aranjam ornamentele peste tort dupa ochi, rozmarinul in putem infige in pasta de zahar ca sa stea putin ridicat, iar sub feliile de lamai sau lime putem aseza bilute mici din pasta de zahar, ca sa stea mai bine fixate, si putin ridicate, cum se vede in poza de mai jos.



Niciun comentariu: