Aveam pierdute prin congelator niste oase de porc cu ceva carne pe ele, ramase nu se stie de unde :) Le pusesem gand rau de ceva vreme si pana la urma ne-am facut curaj si am trantit o ciorba de toata frumusetea. Nu tocmai de dieta, dar nici prea rau nu a fost, fiindca grasimea era cam absenta de pe bucatile de carne. Asa ca din cand in cand, merge si o ciorba cu carne de porc :)
Pentru 5 - 6 portii avem nevoie de:
- 400 g oase porc
- 600 g carne de porc
- 400 g rosii decojite
- 3 - 4 cartofi
- 1 pastarnac
- o bucata de telina
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 litru bors (mai mult sau mai putin, in functie de cat de acra vreti sa fie)
- sare
- patrunjel, leustean
Dupa ce spalam oasele si carnea, taiem carnea cubulete, le punem la fiert in 3 litri de apa cu sare, iar pana incepe sa fiarba ne ocupam de legume si le tocam marunt. Cand ciorba incepe sa fiarba, indepartam spuma care apare. Adaugam legumele cand dispare spuma si le lasam sa fiarba pana sunt facute. In acest timp, punem la fiert borsul, il lasam sa dea un clocot si il pastram aproape pentru cand il vom adauga in ciorba.
Cand legumele si carnea sunt fierte, adaugam rosiile tocate marunt si borsul, lasam sa mai dea cateva clocote si luam vasul de pe foc. Presaram cu patrunjel si leustean tocate fin si servim cu ardei iute aceasta ciorbita delicioasa care are aproximativ 85 calorii la 100 grame.
Un comentariu:
ce ciorbita imbietoare :)
Trimiteți un comentariu