marți, 7 decembrie 2010

Ceai de Grapefruit


Bine... nu e chiar ceai, este de fapt o bautura calda cu grapefruit, dar mi s-a parut un titlu prea lung si inexpresiv :) O putem numi chiar alternativa la vin fiert, pentru cei care nu consuma alcool, deoarece condimentele folosite sunt asemanatoare. Si cum iarna castiga tot mai mult teren, merge de minune sa ne incalzim cu aceasta bautura foarte aromata si plina de vitamine.

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • sucul de la 2 grapefruit-uri
  • 2 - 3 lingurite de miere
  • 4 - 5 boabe de ienibahar
  • 1 baton de scortisoara
Mare lucru nu e de facut, trebuie doar sa amestecam toate ingredientele, impreuna cu jumatate de cana de apa si sa le punem sa se incalzeasca la foc mic. Ca sa nu aducem ceaiul la o temperatura prea mare, pentru ca proprietatile din miere si vitamina C din sucul de grapefruit se distrug la caldura, incalzim pana la maxim 40 de grade dupa care luam de pe foc, punem un capac si lasam cateva minute pentru ca aromele sa fie eliberate din ienibahar si scortisoara. Strecuram ceaiul si il servim cald, luand in calcul cele aproximativ 45 calorii la 100 de grame, adica 135 pentru o portie.




Niciun comentariu: