Am observat ca noi nu avem foarte multe retete cu peste pe blog. Nu pentru ca nu ne place pestele, dar pentru ca de obicei il mancam la restaurant :)) Dar cum in aceasta perioada sunt multe dezlegari la peste, ne-am gandit sa venim cu o propunere delicioasa si foarte simplu de facut. Adica simplu e putin spus, reteta e atat de usoara incat nici nu-ti dai seama cand e gata :)
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 4 bucati de peste - noi am avut crap (cam 850 g)
- 1 telina
- cateva ciuperci (cam 250 g)
- 4 - 5 morcovi
- 2 ardei
- 2 fire de praz
- 1 pahar de vin alb
- 3 linguri de ulei
- 2 frunze de dafin
- sare, condimente pentru peste (piper, rosmarin, fulgi de chilli)
- 1 legatura patrunjel
Spalam, curatam toate legumele, taiem cubulete telina si ardeii, prazul si morcovii rondele, iar ciupercile le lasam intregi sau le taiem pe jumatate, fiindca oricum vor scadea.
Bucatile de peste le condimentam si le asezam in tava unsa cu ulei. Deasupra asezam legumele presaram putina sare si cateva condimente, foile de dafin si turnam vinul impreuna cu o jumatate de pahar de apa. Punem capac o folie de aluminiu si punem in cuptorul incins la foc mediu (200 de grade) timp de 20 de minute. Dupa cele 20 de minute dam la o parte capacul si mai lasam vreo 15 - 20 minute sa se rumeneasca si sa scada sosul.
Pestele cu garnitura de legume il servim cu partunjel proaspat tocat si avem vreo 120 calorii la 100 de grame, adica 380 de calorii la o portie. V-am spus ca se face usor :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu