luni, 13 decembrie 2010

Decoratiuni Parfumate pentru Craciun


Gata, e oficial, s-au aprins luminile prin oras, peste tot se aud colinde, la TV e Singur Acasa 1 si 2, so Christmas is coming :)) Si ca sa incepem pregatirile pentru Craciun, avem o idee de decoratiune care implica fructe si cuisoare. Sunt foarte usor de facut, nu trebuie mult simt artistic si sunt foarte frumoase :) Iar despre mirosul de citrice si cuisoare care va persista multa vreme, ce sa va mai spun... este superb si se potriveste foarte bine cu Craciunul. Portocalele pot fi mici cadouri handmade, pot fi folosite ca sa parfumeze camera, sau ca ornamente in brad.

Cantitatile sunt foarte variabile, asa ca va las sa alegeti:
  • portocale si/sau grapefruit-uri
  • cuisoare - se consuma cel putin o punguta de 15g la o portocala mica
  • panglica decorativa
  • cateva scobitori
  • un cutit ascutit
Cum spuneam, se fac usor si puteti sa asezati cuisoarele in ce fel vreti, aici aveti doar cateva exemple.
Fructele cu care com orna bradul le infasuram in panglica decorativa, adica le impartim in 4, facem un nod si lasam suficienta planglica ca sa le putem agatam.
Daca fructele au coaja groasa, e bine sa nu fortati cuisoarele fiindca se vor rupe, si sa intepati coaja cu o scobitoare, dupa care sa infigeti cuisoarele. In acest fel va fi mai usor sa va conturati modelul pe fructe la inceput, niste mici urme de la scobitori nu se vad, comparativ cu urmele unor cuisoare scoase. Puteti trasa o linie de cuisoare ca sa incadrati panglica, puteti umple spatiul dintre panglici, sau puteti infige cuisoarele direct in panglica, ca sa o fixati foarte bine.
Pe o portocala am desenat cercuri concentrice... na ca m-am dat de gol ca mai stiu geometrie :))
Puteti decoji fasii subtiri in care sa infigeti cuisoarele, sau sa trasati linii verticale din cuisoare, variante sunt o multime. Depinde doar de imaginatie :)





5 comentarii:

kata spunea...

foarte interesant...promit ca fur si eu ideea :) ......o saptamana frumoasa!

Carmen spunea...

Kata, incearca si cu siguranta iti vor placea :) Si tie o saptamana frumoasa!

sara & Miki spunea...

Ce frumos vor arata pe masa de Craciun. O idee buna, pup!

Carmen spunea...

SaraMiki, sunt foarte bune pentru a orna masa de Craciun. Si tin fara probleme destul timp :)

Maria spunea...

Este excelenta aceasta decoratiune parfumata! O stiu de foarte mult timp, insa nu o foloseam pe post de ornament si de odorizant de camera. O faceam simpla, doar pentru a mirosi frumos in casa. E o idee minunata!