vineri, 28 ianuarie 2011

Ciocolata Calda


O bautura minunata, pentru toti chocoholicii care ne urmaresc, si nu numai :) Weekend, frig afara, o cana de ciocolata calda aromata, o carte sau un film bun, adica relaxarea perfecta dupa o saptamana agitata :) Puteti aroma ciocolata cu ce va place: menta, scortisoara, vanilie, atata timp cat se poate strecura, pentru ca sa se pastreze textura fina. Noi am folosit cateva frunze din mentuta pe care o cultivam pe pervaz :)

Pentru 2 cani avem nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 80 g ciocolata neagra (70 - 80%)
  • frisca pentru ornat
  • frunze de menta sau 1 baton de scortisoara sau 1 baton de vanilie despicat
Punem laptele intr-un ibric si il incalzim la foc mic, impreuna cu menta, amestecand din cand in cand. Cu focul la minim, laptele nu va da in foc, asa ca il lasam sa fiarba 4 - 5 minute, dupa care scoatem menta si il luam de pe aragaz. Adaugam ciocolata taiata foarte marunt si amestecam cu un tel pana se dizolva.
Turnam in cani, ornam cu frisca si carlionti de ciocolata, sau cu scortioara si savuram. Nu zicem de calorii, ca in weekend ciocolata nu se pune :) Weekend placut!




Un comentariu:

Lucia spunea...

Excelenta ideea :P Si da, ciocolata nu se pune in weekend :P