De mult am vrut sa fac un sos de caramel ca cel din comert. Si dupa mai multe cautari pe net printre diverse retete, am gasit ceva interesant, care mi s-a parut foarte aproape de ce cautam.
Voi mai incerca si alte retete, si daca apare vreuna care sa fie mai buna, v-o voi prezenta. Pana una-alta, sa vedem de ce avem nevoie pentru un caramel a la Strarbucks :)
Procedeul de preparare este foarte simplu, seamana cu caramelul pentru decoratiuni in prima parte. Punem zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic, miscand tigaia ca sa se topeasca uniform. Cand zaharul este topit, adaugam frisca, nebatuta si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn. Lasam sa fiarba 2-3 minute si luam de pe foc.
Cam asta ar fi sosul de caramel, il punem intr-un borcan si il tinem la frigier pana cand vrem sa-l folosim. Daca se intareste prea tare la frigier, il punem la bain marie, si va redeveni cremos si tocma bun de decorat cafelele, inghetatele sau ce vreti voi :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu