joi, 29 iulie 2010

Sos Caramel


De mult am vrut sa fac un sos de caramel ca cel din comert. Si dupa mai multe cautari pe net printre diverse retete, am gasit ceva interesant, care mi s-a parut foarte aproape de ce cautam.
Voi mai incerca si alte retete, si daca apare vreuna care sa fie mai buna, v-o voi prezenta. Pana una-alta, sa vedem de ce avem nevoie pentru un caramel a la Strarbucks :)
Pentru o cana mica de caramel, avem nevoie de:
  • 150 g zahar
  • 100 g frisca naturala
  • tigaie de teflon
Procedeul de preparare este foarte simplu, seamana cu caramelul pentru decoratiuni in prima parte. Punem zaharul intr-o tigaie de teflon, la foc mic, miscand tigaia ca sa se topeasca uniform. Cand zaharul este topit, adaugam frisca, nebatuta si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn. Lasam sa fiarba 2-3 minute si luam de pe foc.
Cam asta ar fi sosul de caramel, il punem intr-un borcan si il tinem la frigier pana cand vrem sa-l folosim. Daca se intareste prea tare la frigier, il punem la bain marie, si va redeveni cremos si tocma bun de decorat cafelele, inghetatele sau ce vreti voi :)


Niciun comentariu: