Daca tot aveam sosul de caramel prin frigider, am zis sa ne racorim cu o cafea cu gheata, adica un frappe, sau frappuccino, cum este marca inregistrata de Starbucks. Numele vine de la combinatia dintre frappe si cappuccino si este o inventie relativ recenta, se vinde in lantul Starbucks cam din 1994. Reteta nu este secreta, se stiu ingredientele principale, dar nu se stie compozitia siropului de caramel, acesta fiind un secret de stat la Starbucks :))
Pentru 2 cani de frappuccino avem nevoie de:
- 1 cana cafea
- 3/4 cana de lapte
- cateva cuburi de gheata
- 3 linguri sos caramel
- frisca (sau spuma de lapte) pentru decor
Cafeaua am lasat-o neagra, pentru ca va fi suficient de dulce de la sosul de caramel. Punem intr-un blendergheata, laptele si cafeaua si le amestecam pana se marunteste gheata. Cu sosul de caramel am facut decoratiuni si am lasat cate o lingura in fiecare pahar. Turnam amestecul in pahare, peste punem frisca sau spuma de lapte pana se umple paharul si ornam cu sos de caramel.
Servim imediat, si socotim ca 100 grame au aproximativ 80 calorii, deci cu muuult mai putin decat originalul :)
3 comentarii:
Un vot si de la mine pe gustos.ro!
Bafta!
Multumim mult! V-am votat si noi :)
Ce bine arata! Si cu siguranta cred ca este si foarte delicoasa. Chiar mi-ai dat o idee buna pentru o petrecere ce va avea loc in curand in familie. Sunt sigura ca va fii un succes chiar daca este iarna.
Trimiteți un comentariu