vineri, 23 iulie 2010

Clatite cu Dovlecei


Aceasta reteta era o necunoscuta pentru mine pana acum, fiind prima data cand am incercat-o, cu rezultate foarte bune, dupa cum mi s-a spus :)
Am plecat de la ce isi mai amintea furnicutul ca manca la bunici, in vacantele de vara, si am improvizat cum ni s-a parut mai bine ca sa obtinem ce trebuia. Si s-a dovedit o reteta buna, simplu de facut de pancakes romanesti. Din pacate are cam multe calorii, fiind totusi clatite cu faina si ulei, dar o data cand sunt dovleceii cruzi, merg facute, ca-s buuuune rau :)
Pentru 4 portii de clatite avem nevoie de:
  • 1 dovlecel maricel
  • 230 g faina
  • 70 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • sare
  • ulei pentru prajit (3 - 4 linguri)
Curatam dovlecelul, il dam pe razatoarea mare, presaram putina sare si il lasam 30 minute ca sa elimine apa.
Intre timp pregatim un aluat mai gros de clatite. Batem ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam bine. Adaugam pe rand cate o lingura de faina, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Subtiem compozitia cu laptele si adaugam dovlecelul stors bine in mana. Daca vi se pare prea consistenta, mai adaugati putin lapte. Consistenta trebuie sa fie cam aceeasi cu a unui iaurt mai tare.
Incingem putin ulei intr-o tigaie de teflon si punem cu lingura compozitia de clatite. Lasam cateva mintute sa se patrunda pe fiecare parte si scoatem pe o hartie absorbanta, ca sa eliminam surplusul de ulei.
Servim clatitele calde sau reci, simple sau cu putina dulceata. Cat despre calorii, clatitele au in jur de 260 calorii la 100 grame.



Niciun comentariu: