marți, 27 iulie 2010

Dovlecei Prajiti


Unul din motivele pentru care imi place vara este ca avem atat de multe legume proaspete, zemoase si aromate din care putem alege. Iar dovleceii prajiti cu usturoi si marar sunt o alegere mult mai buna de garnitura rapida, decat cartofii prajiti. Anul acesta am incercat o alta varianta pentru ai pregati, care mi s-a parut mai rapida decat clasicele rondele.
Pentru 4 - 5 portii avem nevoie de:
  • 6 - 7 dovlecei potriviti
  • 5 - 6 linguri ulei
  • 6 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • sare, otet, ulei
Dovleceii se curata si se taie cubulete destul de mari. Apoi ii punem cu sare si ii lasam sa stea asa vreo ora.
Incingem cateva linguri de ulei intr-un ceun sau cratita mai adanca si cu capac, punem dovleceii scursi de apa si ii prajim acoperiti. Daca nu incap toti dovleceii in tigaie, ii prajim in 2 sau 3 transe, in functie de cat e vasul de mare. Pe masura ce ii scoatem, presaram peste ei marar tocat si mujdei de usturoi.
Ii putem servi atat calzi, cat si reci, merg de minune langa un gratar din pulpe sau piept de pui, si au in jur de 120 calorii la 100 grame.



Niciun comentariu: