vineri, 10 iunie 2011

Friptura de Curcan cu Ardei


Din ciclul "mancare cu doar un vas murdar" deci o bucatareasa multumita, avem o reteta care implica minim de efort, minim de vase si minim de timp stat in bucatarie. Foarte potrivita si pentru novicii in ale bucatariei, aceasta friptura are o aroma minunata de ardei copt, asa ca fanii genului, printre care ma numar, vor fi incantati :) Dar sa nu mai lungim vorba si sa vedem ce avem de facut.
Pentru 2-3 portii avem nevoie de:
  • 650 g pulpa dezosata de curcan
  • 2-3 cartofi (cam 200g)
  • 2 ardei grasi (sau capia) - cam 350g
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • 2 linguri de ulei (optional)
Incepem prin a curata cartofii si ardeii. Ii taiem pe toti in sferturi, sau mai marunt daca sunt prea mari bucatile. Asezam legumele in tava, eventual unsa cu ulei, presaram sare, piper, cimbru, pasta de ardei dizolvata in jumatate de pahar de apa. Aruncam pe acolo si cateii de usturoi putin zdrobiti cu lama cutitului, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 200 de grade cam 15 minute.
Cat timp se incalzesc legumele, taiem carnea bucati potrivite si le condimentam cu sare, piper si cimbru.
Punem si carnea in tava si mai lasam vreo 15-20 minute cu capac, apoi inca vreo 10-15 minute sa se rumeneasca. Desigur, verificati daca pe parcurs mai e nevoie de putina apa, ca sa nu scada tot sosul.
Cand friptura e gata, aruncam cateii de usturoi si servim aceasta bunatate care are aproximativ 135 calorii la 100 de grame.



6 comentarii:

janet spunea...

Cum multa lume este in criza de timp,o reteta din asta,este bine venita!Cred ca este si gustoasa si eu sant cu ardeii copti!

Nil spunea...

curcanul este preferatul meu! arata tare bine!!! si fara cartofei este ideala si pentru silueta

Carmen spunea...

Nil, cartofii nu sunt o problema pentru silueta, atata timp cat nu sunt prajiti intr-o baie de ulei :) Pentru cei care prefera dieta disociata, se pot consuma separat de proteine, dar nu trebuie exclusi din alimentatie.

In bucatarie la Sidy spunea...

Arata tare fain !!! Si daca papica e facuta cu ardei copti...musai ca e nemaipomenita !!!

Alina spunea...

Pasta de ardei = boia?

Carmen spunea...

Alina, pasta de ardei este ca un fel de pasta de rosii... facuta din ardei kapia :) se gaseste prin supermarketuri sau, daca nu, poate fi inlocuita cu pasta de rosii + boia.