marți, 7 iunie 2011

Salata Coleslaw


Inainte de a va spune reteta, sa va povestesc cum am mancat prima data coleslaw in Chicago, si cum m-am minunat despre conceptul de salata la americani. Acum vreo 2 ani si ceva, eram la un sports bar prin centrul orasului. Cum meniul era format doar din hamburgeri si sandwiches... am optat pentru unul care avea si salata on the side... ca sa mananc mai light, daca doar salata simpla nu aveau :D Cand ospatarul mi-a adus portia comandata, mi-am pus ochelarii ca sa gasesc salata, pentru ca era asezata intr-un recipient cam de dimensiunea unui capac de PET. Si bineinteles, jumatate de salata era de fapt maioneza. Now that's a healthy menu :)) Dar, pregatita acasa, salata este foarte buna, plina de vitamine si fibre, asa ca merita mancata in cantitati ceva mai mari :)
Pentru 2 portii generoase, avem nevoie de:
  • o jumatate de varza (care ne ramasese de la varza a'la Cluj)
  • 2-3 morcovi
  • 100 - 120 g maioneza light
  • 2 lingurite otet de mere
  • cateva tulpini de telina (optional)
Varza o tocam si o frecam cu putina sare. Morcovii ii razuim sau ii taiem fasii subtiri. Amestecam toate ingredientele, potrivim de sare si servim cu incredere aceasta salata care are apoximativ 65 calorii la 100 de grame.
Si pentru ca e plin sezon, am servit-o alaturi de niste cartofi noi cu boia si mititei.




9 comentarii:

Dulcegarii culinare spunea...

Clar una din salatele mele preferate..

FLORY spunea...

Imi place mult salata asta,acum 2 zile am facut si eu,delicioasa!!!

Alina---Explora Cuisine spunea...

Minunata salata ta! Si eu comand de multe ori Coleslaw langa ceva friptura, dar rareori dau de sortimentul cu maioneza, de obicei e varza cu morcovi asezonata, asa ca lucky me :)

kata spunea...

eu mai adaug boabe de porumb la aceasta salata...e minunata

Mihaela spunea...

hi hi, Carmen, esti funny cu salata intr-un capac de PET :)) dar ai dreptate. sunt si salate in meniurile restaurantelor, dar in cel care lucrez eu sunt gigantice, clar de ajuns pentru doua persoane. acum multi ani cand am venit prima data aici, stiam ceva engleza, dar meniul de la restaurant mi se parea chineza, am vrut si eu pui cu putina salata, si am comandat pui, care a venit cu cartofi si legume, si inca o salata care avea pui deasupra! ma intreb de ce sotul si cei care erau la masa cu mine nu au zis nimic :))) coleslaw ta arata super bine, poti inlocui o parte din maioneza cu iaurt :) o zi frumoasa!

Carmen spunea...

alina, e mai bine asa :)
kata, foarte buna ideea :)
mihaela, am vazut si salate gigantice, de fapt portii gigantice, care m-au socat :)) noi am pus iaurt in maioneza, dar cand folosesti maioneza normala, e buna ideea ta :)

yaya6 spunea...

ce poate fi mai bun decat acest meniu,pentru mine a perfect

Luci spunea...

Astept si reteta pentru mititei ... :))

Carmen spunea...

Luci, mai ai de asteptat :)) din pacate mititeii i-am cumparat formati. Sper sa facem vreodata de la zero :)